P1011961

4 adag

1 kg kukorica (mirelit)
25 dkg krumpli
1 fél fej fehérhagyma (vagy más édeskés hagyma, ~ 6 dkg)
6 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj (lehet helyettesíteni vajjal is)
sok kemény, érett juhsajt reszelve a tálaláshoz

A hagymát nagyjából feldaraboljuk tisztítás után, és az olívaolajon lassú tűzön addig sütjük, gyakran kavargatva, amíg aranyszínű nem lesz, azaz karamellizálódik. (de meg ne égjen!)

Az utolsó néhány másodpercre hozzádobom  a fokhagymát, majd egy-két kavarás után megy bele a kukorica és a felkockázott, meghámozott krumpli is.

Sózom, majd fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket. Ha ez kész, botmixerrel pürésítem, majd szűrőn átpasszírozom.

Tálalásnál a forró leves bőven szórok a reszelt sajtból.

0 comments

Leave a reply