16 lepény

30 dkg sárgarépa

20 dkg krumpli

20 dkg kelkáposzta

2 nagyobb tojás

5 dkg liszt

2 ek olaj

2 ág majoranna (vagy 1 tk szárított)

2 ág kakukkfű (vagy 1 tk szárított)

3 gerezd fokhagyma

1 pohár natúr joghurt (25 dkg)

2 ág kakukkfű (vagy tetszőleges zöldfűszer)

A zöldségeket durvára reszelem vagy késes robotgéppel felszecskázom. Hozzáadom a tojásokat, lisztet, olajat, sót, a finomra aprított fokhagymát és zöldfűszer leveleket, majd alaposan összegyúrom és tíz percig állni hagyom.

A masszát átkeverem, majd zölddiónyi gombócokat formázok belőle, azokat teflon serpenyőbe teszem, ott lelapítom, és mérsékelt lángon mindkét oldalán aranyszínűre sütöm. További zsiradék hozzáadása a sütés során csak akkor szükséges, ha hagyományos serpenyőt használunk a sütéshez. A mérsékelt láng pedig azért fontos, hogy minden zöldségnek legyen ideje megpuhulni a viszonylag hosszú sütési idő alatt, mielőtt a lepény színt kapna a sütés során.

A mártogatóshoz a lecsipkedett kakukkfű levélkéket mozsárban eldörzsölöm egy kevés sóval, majd a joghurttal elkeverem.

P1015059(2)

 

0 comments

Leave a reply