OLYMPUS DIGITAL CAMERAIgazán hatásvadász recept következik: fűszeres csirkekolbászkák paradicsomos babbal. Az a fajta étel, amivel az én fiaimat pillanatok alatt le lehet venni a lábukról. A paradicsomos szószban főtt tojás a végén opcionális, de nálunk szinte mindig igényt tartanak rá.

csirkehúsos kolbászkák paradicsomos babbal

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld (vagy 2 ek szárított)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 púpos ek édesnemes fűszerpaprika
  • 1 tk majoranna
  • paradicsomos bab
  • 50 dkg főtt bab ( 30 dkg száraz szemes babból)
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 babérlevél
  • 1/2 csokor petrezselymezöld (vagy 1 ek szárított)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2-4 tojás, ízlés szerint

A csirkehúst finomra daráljuk vagy késes aprítóval pépesítjük. Hozzákeverjük a tojást, a finomra aprított petrezselyemzöldet, a finomra reszelt hagymát, fokhagymát, tojást, sót, paprikát, olívaolajat. Összegyúrjuk alaposan, majd 5 cm hosszú kolbászkákat formázunk a masszából. (nedves kézzel könnyebben megy)

A kolbászokat a maradék olívaolajon körbesütjük, majd kiszedjük és félretesszük.

A paradicsomos babhoz a kolbász pirításából visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük az aprított fokhagymát, átpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a passzírozott paradicsommal és még 2 dl vízzel, hozzáadjuk a babot. Nagyjából 20 percig főzzük, majd a paradicsomos bab közés szedjük vissza a kolbászkákat, és néhány fészket is készítünk, amibe beleengedjük óvatosan és egyenként a feltört tojásokat. Felforraljuk, lefedjük és forrástól számított 5-6 percig főzzük kis lángon, amíg a hús és a tojás is teljesen átfő.

Tálalásnál friss kenyeret is adhatunk mellé, vagy ropogósra sütött tortilla lapokat.

megjegyzés:

ha nincs időm babot főzni, én nem konzerv babot használok hozzá, hanem mirelit fejtett babot. ekkora adaghoz egy 450-500 gr-os zacskónyit. ilyenkor a babot még fagyosan hozzáadom a hagymás alaphoz és csak a vízzel öntöm fel. újraforrástól számítva fedő alatt kb 20 perc alatt megpuhul. a passzírozott paradicsomot csak ezután adom hozzá, mert azzal együtt főzve lassabban puhul meg a bab.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 comments

Leave a reply