3 birsalma 75 dkg (tisztítva 50-52 dkg)

40 dkg sült sütőtök püré

2 dl tejszín

8 dl víz

1/2 rúd vanília

1 citrom

3-4 ek méz/nádcukor

pár szem mézes puszedli a tetejére (elhagyható)

A birsalmákat meghámozom, magházukat kivágom, nagyjából feldarabolom. A sütőtök húsát szintén felkockázom, a birshez adom, felöntöm a vízzel, majd hozzáadom a  a vaníliarudat félbevágva, a kikapart magjaival együtt. A citrom levét is belefacsarom, majd addig főzöm, amíg a birsalma is megpuhul. Hozzáadom a tejszínt, folyamatos kevergetés közben, összeforralom, majd lehúzom a tűzről. A vaníliarudat kiszedem, a levest botmixerrel pürésítem, mézzel vagy nádcukorral ízesítem ízlés szerint. Hidegen és melegen is finom, tálalásnál pedig mézes puszedlit is lehet morzsolni a tetejére, igazán jól passzol hozzá.

0 comments

Leave a reply