A hidegen elkészíthető levesek nagy előnye a gyorsaságon kívül, hogy megőrzik vitamintartalmukat. A sárgadinnye hálás leves alapanyag, magas víztartalma miatt csak kevés joghurt kell mellé, és ha néhány levélke citromfűvel megszelídítjük az ízét, akkor a válogatósabb gyerekek kedvencévé is válhat. Magas az A és C-vitamin tartalma, és rendkívül gazdag ásványi anyagokban is.
Nagyobb gyerekeknek tipp a tálaláshoz: levesestányérként használjuk a dinnye kivájt héját.
Kicsiknek 8 hónapos kortól adható.
4 adag
1 közepes sárgadinnye (nagyjából 1,3 kg)
1 pohár natúr joghurt (25 dkg)
2-3 ág citromfű (elhagyható)
A dinnyét félbevágjuk, magjait kikaparjuk, majd a húsát kivájjuk és turmixgépbe rakjuk.
Hozzáadjuk a joghurtot és a citromfű lecsipkedett levélkéit is, majd pürésítjük.
0 comments