A hidegen elkészíthető levesek nagy előnye a gyorsaságon kívül, hogy megőrzik vitamintartalmukat. A sárgadinnye hálás leves alapanyag, magas víztartalma miatt csak kevés joghurt kell mellé, és ha néhány levélke citromfűvel megszelídítjük az ízét, akkor  a válogatósabb gyerekek kedvencévé is válhat. Magas az A és C-vitamin tartalma, és rendkívül gazdag ásványi anyagokban is.

Nagyobb gyerekeknek tipp a tálaláshoz: levesestányérként használjuk a dinnye kivájt héját.

Kicsiknek 8 hónapos kortól adható.

4 adag

1 közepes sárgadinnye (nagyjából 1,3 kg)

1 pohár natúr joghurt (25 dkg)

2-3 ág citromfű (elhagyható)

A dinnyét félbevágjuk, magjait kikaparjuk, majd a húsát kivájjuk és turmixgépbe rakjuk.

Hozzáadjuk a joghurtot és a citromfű lecsipkedett levélkéit is, majd pürésítjük.

P1015081

 

0 comments

Leave a reply