20 cm átmérőjű kerek sütőformához
50 dkg ricotta (szárazabb, morzsásabb, tehát a zacskós Szarvasi)
3 nagy tojás
1 kis padlizsán (~ 15 dkg)
3 nagyobb fél fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom, lecsöpögtetve (4-5 dkg)
1 kis csokor petrezselyem
2 ág oregánó
olívaolaj

A padlizsánt kis, centis kockákra vágom, kevés olívaolajon aranyszínűre sütöm. A ricottát összedolgozom a tojásokkal, a finomra aprított oregánóval, sóval, végül hozzáforgatom a felaprított aszalt paradicsomot és  a sült padlizsánt is.

Szilikonos sütőtálba vagy sütőpapírral kibélelt/kiolajozott, liszttel kiszórt sütőtálba öntöm a masszát, villával egyenletesre nyomkodom a tetejét, majd előmelegített sütőben 160°C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 50 percig sütöm.

Végül megszórom finomra aprított petrezselyemzölddel, és hidegen szeletelem.

Megjegyzés: ha nem fűszeres olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, akkor lehet bátrabban fűszerezni, több oregánót használni hozzá.

0 comments

Leave a reply