P1017534

3-4 főre
1 melle és 4 combja
1 nagy marék zsályalevél (15-20 db)
1 közepes fej fokhagyma
30-40 dkg kacsazsír
1 dl fehérbor

A fokhagymákat megtisztítom, kés pengéjével meglapítom és a sütőtál aljára szórom a zsályalevelekkel együtt. Ráfektetem a besózott csirkedarabokat (combokat egészben, a mellét a csontnál hosszában középen kettévágva), minél szorosabban legyenek a tálban, annál kevesebb zsírt kell majd használni hozzá.

Felöntöm a borral és a húsra kenem a zsírt. Nagyjából annyi kell, ami majd elolvadva harmadáig ellepi a csirkedarabokat.

Előmelegített sütőben 2-2,5 óra 160°C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés, házi csirke esetén. Broiler csirkénél 45-60 perc, 180°C), akkor jó, amikor a hús már kezd leomlani a csontokról, a bőr pedig szép piros. Sütés közben óránként érdemes megforgatni, az utolsó 20-30 percben pedig locsolgatni a zsírjával.

Hideg és meleg sültnek is kiváló.

0 comments

Leave a reply