Ez a frittata előző nap elkészül, és akár a reggeli, akár a piknikkosár tartalmának kiválóan megfelel.
20 cm átmérőjű kerek sütőformához
4 tojás
15 dkg tőkehal filé (bőr és szálka nélkül)
10 dkg spenót
10 zsenge zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma (5-6 dkg)
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
friss bazsalikom
A hagymát fokhagymát apróra kockázom, a halat centis kockákra vágom, a megmosott, leszárított spenótot vékony csíkokra metélem.
Az olívaolaj és vaj keverékén átpirítom a hagymát és a halat, majd hozzáadom a fokhagymát és a spenótot is. Rövid ideig még a tűzön hagyom, amíg a spenót levele összeesik. Sózom, borsozom, hozzáadom a zöldborsót, átkeverm, majd hozzáadom az elhabart tojásokat is.
Szilikon vagy kivajazott, kilisztezett hőálló formába öntöm, 180 C fokon 30 perc alatt megsütöm.
Tálalásnál vékonyra metélt friss bazslikomot szórok a tetejére.
0 comments