OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem tudom, kinél hogy van, nálunk a “márazonnal” az a szó, ami egy nap során a legtöbbször elhangzik az aprónép szájából (szóval aprónép…. a nagyobbik 7 éves lesz januárban, iskolás, és majdnem 130 centi. dehogy apró… csak olyan nehéz elhinni, amikor indult a blog, ő akkor született, és azóta szinte nem is érzem, hogy telik az idő :))

Szóval márazonnal legyen kaja, ahogy hazaestünk, de friss, meleg, és anyufőzte. Hát nem egyszerű a feladat, de hasonló egytálételekkel megoldható. Egyszerű, mint a faék, és kellően hatásvadász ahhoz, hogy bármilyen aprónépet lekenyerezzen.

  • 50 dkg sovány darált sertéshús
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 15 dkg tarhonya
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 2 púpos tk szárított majoranna
  • 1 babérlevél
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 ek szárított petrezselyemzöld (ha van friss, még jobb)
  • fekete bors
  • 1 kis szál répa
  • 1 cikk zeller (ha van)
  • 3-4 dl víz
  • reszelt sajt (pl cheddar) a tetejére

A hagymát finomra aprítom, az olívaolajon üvegesre sütöm, hozzáadom a húst és átpirítom, amíg kifehéredik. Hozzáadok 1 pohár vizet, a fűszereket, az aprított fokhagymát, és a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zellert, répát. Felforralom, sózom, lefedem, majd kis láng felett 20 percig főzöm.

Hozzáadom a tarhonyát, vajat, a maradék 1 dl vizet, passzírozott paradicsomot, majd fedő alatt tovább főzöm, amíg a tarhonya megpuhul. (ha nem lenne elég a víz, pótolom)

Végül reszelt sajttal szórom meg a tetejét és tálalom.

0 comments

Leave a reply