6 szuflé forma vagy 4 kisebb sütőtál
25 dkg tehéntúró
2 púpos ek kukoricadara (35 gr)
3 tojás
2 ek nádcukor
1 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)
1 kezeletlen narancs finomra reszelt héja és leve (0,5 dl)
10 dkg puha aszalt szilva
vaj

A túrót kikeverem a tojások sárgájával, a cukrokkal, a kukoricadarával, a narancs levével és finomra reszelt héjával, majd 20 percig pihentetem.

Sütés előtt a tojások fehérjéből kemény habot verek, majd óvatosan a túrós masszához forgatom, lehetőleg minél több levegőt megőrizve  a habban. Kivajazott sütőtálakba kanalazom, a tetejébe pedig belenyomkodom a kettőbe-háromba tépett aszalt szilvát (ha az nem volt puha, akkor mindenképpen áztassuk be előtte, mert sütés közben nagyon ki fog száradni)

Előmelegített sütőben 180°C fokon 20 percig sülnek (villanysütő, alsó-felső sütés). (Sütés közben lehetőleg ne nyitogassuk az ajtót, mert hajlamosak összeesni)

0 comments

Leave a reply