OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gyerekételt fotózni a legkönnyebb számomra, csak bemegyek a szobájukba, és kész is a “díszlet”.  Viszont ebből is látszik, hogy főzni mellettük egyre kevesebb időm jut. Az este az más, az ráérősebb, miután hazaér a felmentősereg, de ők bizony éhesek reggel is és délben is, és bizony egyre inkább megtanulom, hogy két fiú mellett mekkora az étvágy. Ez a fajta tésztaétel mostanában nagy kedvenc, hamar elkészül, az íze számtalan hatásvadász formában variálható, a betűtészta önmagában elszórakoztatja a nagyobbikat, amíg elkészül az étel (szókirakónak használja, mi másnak persze… :)), és így a tészta a szószt is remekül besűríti. A neve az már más kérdés, hát nem jutott eszembe jobb megoldás. 🙂

2-3 főre

1 pohár (2 dl) betűtészta

1 dl passzírozott paradicsom

3 dl húsleves

1 nagy fej hagyma (12-15 dkg)

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor petrezselyemzöld

1 ek olívaolaj

1 ek vaj

1 kk édesköménymag (elhagyható)

1/2 kk szárított oregánó

1 kk barnacukor

tetejére mozzarella vagy más friss típusú sajt, apróra tépkedve vagy szétmorzsolva

A hagymát apróra vágom, a fokhagymát szintén. Az olajon üvegesre sütöm, majd hozzáadom a tésztát és állandó kevergetés mellett átpirítom. Felöntöm a passzírozott paradicsommal, húslevessel, hozzáadom a porrá őrölt édesköményt, oregánót, petrezselymet, cukrot, sózom, és gyakori kavargatás mellett addig főzöm, amíg a tészta megpuhul. Belekeverem a vajat, majd tálakba szedem és sajtot szórok a tetejére.

otto

0 comments

Leave a reply